Ο καφές που έχει υποστεί καβούρδισμα αναφέρεται σε πράσινους κόκκους καφέ που έχουν υποβληθεί σε διαδικασία θέρμανσης για να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά αρώματα, γεύσεις και χρώματα τους. Το καβούρδισμα μετατρέπει τις χημικές ενώσεις των κόκκων, δημιουργώντας τα πολύπλοκα προφίλ γεύσης που εκτιμώνται στον παρασκευασμένο καφέ.
Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προέρχεται από τους καβουρδισμένους σπόρους του καφεόδεντρου, ενός τροπικού θάμνου που ανήκει στο γένος Coffea. Οι δύο πιο κοινές καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η Coffea arabica (καφές αραβικής) και η Coffea canephora (καφές ρομπούστα). Το ρόφημα εκτιμάται σε όλο τον κόσμο για τη πλούσια γεύση του και την διεγερτική του δράση, κυρίως λόγω της καφεΐνης.
Ο καφές της Αφρικής αναφέρεται στους κόκκους καφέ που καλλιεργούνται σε διάφορες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου, γνωστός για την παραγωγή ορισμένων από τους πιο χαρακτηριστικούς και υψηλής ποιότητας καφέδες στον κόσμο. Οι κύριες χώρες παραγωγής καφέ στην Αφρική περιλαμβάνουν την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Ρουάντα, την Ουγκάντα και την Τανζανία.